Atracții turistice

Râul Slănic și Izvoarele Minerale din Slănic Moldova: peste 20 de izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801.

Parcul din Slănic Moldova, aflat în centrul stațiunii, se întinde pe o suprafața de 14 hectare și include o frumoasă cascadă, bazată pe recircularea apei. În parc, pe Aleea Personalităților, se află un ansamblu statuar, unde regăsim figurile unor artiști precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu sau George Enescu.

Cazinoul din Slănic Moldova, construit în 1894, arhitect George Sterian, este monument de patrimoniu, cu valoare istorică și arhitecturală.

Cheile Slanicului , care se întind pe o lungime de aproximativ 400 m, paralel cu șoseaua asfaltată , la o cota de 400 m, la o cota inferioară.

Cascadă Slanicului, parte din traseul montan 300 de scări (traseu cu nivel scăzut de dificultate, poate fi parcurs în 2 ore).

Biserica Catolică din Slănic Moldova , una dintre cele mai frumoase biserici catolice din țară, construită în stil avangardist, în anul 1943 (la intrarea în stațiune, pe partea stânga – Stradă Nicolae Bălcescu nr. 43).

Mănăstirea Sfântul Ștefan cel Mare – singură mănăstire închinată sfântului domnitor, aflată la 6km de satul Cerdac (drum forestier la stânga , cum veniți dinspre Târgul Ocna).